M.C.C. – Geschiedenis

De Multi Culti Cup begon in 2008 als een schoolproject. De projectgroep had de keuze om een projectopdracht vanuit school te nemen of zelf een projectopdracht te formuleren. De groep heeft ervoor gekozen om zelf een projectopdracht te formuleren. Het leek de groep uitdagend om mensen van verschillende nationaliteiten met elkaar te laten sporten. Van daaruit de Multi Culti Cup 2008, dat staat voor een multicultureel voetbal toernooi. – Home
– Geschiedenis
– Projectgroep
– Inschrijven
– Programma
– Foto’s & Videos
– Nieuws
– Sponsors & Partners
– Contact

De eerste editie bestond uit 7 teams van verschillende nationaliteiten die allemaal in Den Haag woonachtig zijn. De teams waren van Surinaams, Antilliaanse, Arubaans, Marokkaans, Chinees, Afrikaans en Kaapverdiaans afkomst.

Deze editie was echter een voetbaltoernooi waar de verschillende nationaliteiten gezellig in een sportieve omgeving met elkaar om konden gaan. Er draaide tijdens het toernooi multicultureel muziek, daarnaast was er een brassband met daarbij een leuke dansgroep.

Er is zeer op kwaliteit gericht bij het organiseren en uitvoeren van dit voetbaltoernooi.

De groep wilde doormiddel van een goede organisatie een basis leggen voor de toekomst van dit toernooi. Nadruk is gezet op het respect voor andere spelers, de scheidsrechters en het organisatie. Naar aanleiding van de evaluatie van Multi Culti Cup 2008, is geconcludeerd dat deze doelen zijn behaalt.

De tweede editie bestond uit 8 teams, dit keer waren er teams met Surinaams, Antilliaans, Arubaans, Marokkaans, Afrikaans, Nederlands, Pakistaans en Britse afkomst.

Deze editie werd aangevuld met meer entertainment, VIP sectie voor het sponsoren.

De prijzen waren dit jaar erg mooi. Het project heeft nu een uniek logo met verbeterde website waarop het overal herkend en opgezocht kan worden, dit allemaal ter voorbereiding van de doelen die de organisatie op lange termijn met het toernooi wil bereiken.

Dit toernooi was wederom een project om tevreden over te zijn, nieuwe sponsoren zijn bijgekomen, andere teams toegevoegd aan het bestand en nog vele verbeteringen op de vorige editie. Kortom, de doelen zijn weer gehaald voor deze editie, op naar de volgende.

De derde editie bestond uit 9 teams. Dit jaar waren er enkele nieuwe landen in het spel. De teams waren: Macedonie, Kurdistan, Tunesie, Nederland, Pakistan, Suriname, Curaçao, Nederlandse Antillen en Aruba.

De vierde editie is op komst.

Het streven voor dit jaar is om minimaal 10 en maximaal 12 teams te genereren, waarbinnen er sprake is van toevoeging van nieuwe culturen.

Daarnaast zal het project dit jaar een andere locatie hebben. Hiervoor is gekozen om het project uit te breiden en een betere organisatie neer te zetten. Wederom zal dit jaar entertainment aanwezig zijn als de brassband, een dansgroep en de dj. Daarnaast zal er dit jaar ook sprake zijn van een luchtkussen zodat de kinderen zich ook kunnen vermaken.

 

  • Partners

    Bryan Parmo
  • Sponsors

    BGE
  • Vacatures

    Stagiares gezocht! Wil jij de uitdaging aan om de kersverse Stichting Kolorido meer leven in te blazen! Zie jij het wel zitten om te werken met en voor multiculturele groepen in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!