Kolorido in Actie

2014 is het jaar waarin St. Kolorido zich wil gaan profileren. Na lang op zich te hebben laten wachten is de tijd aangebroken om in actie te komen en de goede werken voort te zetten. St. Kolorido zet zich daarom in om het sociale, fysieke en mentale welzijn van mensen te bevorderen doormiddel van vrijwilligerswerk. Op deze manier worden partijen met elkaar in contact gebracht, wat het netwerk vergroot. Mensen komen samen/ontmoeten elkaar en vergroten hun netwerk. Dit alles draagt bij aan het optimaal benutten van de capaciteit van mensen “de juiste mensen op de juiste plaats en op het juiste moment”. Men benut hiermee hun eigen kennis en kunde ofwel zetten hun passie voort.

Doel

Het doel van Kolorido in actie is drieledig:

 1. Een bijdrage leveren aan participatie van de burgers door het stimuleren van mensen met elkaar in contact te brengen en hen op hun eigen kracht en passie mogelijkheden te geven om te bouwen aan hun ambities.
 2. Het actief begeleiden en opleiden (via interne expertise) van de vrijwilligers ter bevordering van hun persoonlijke ontwikkeling.
 3. Het promoten van St. Kolorido door een samenwerking aan te gaan met organisatie waarvan het doel aansluit op hetgeen St. Kolorido voor staat in de vorm van het beschikbaar stellen (uitzenden) van haar vrijwilligers.

Expertise

De vrijwilligers aangesloten bij St. Kolorido hebben uiteenlopende kennis en ervaring op sportgebied (zoals voetbal, basketbal, turnen, dansen etc.) en organisatorisch gebied (zoals organisatie van sporttoernooien, miss verkiezingen, sociale activiteiten etc.).

Vrijwilligers

De vrijwilligers bij St. Kolorido zijn/worden geregistreerd bij PEP, waar St. Kolorido als organisatie bij is aangesloten. Deze vrijwilligers zijn verzekerd (voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid) via het Haagse Polis voor vrijwilligers. De vrijwilligers zijn een overeenkomst aangegaan met St. Kolorido waarin zij werkzaamheden verrichten bij activiteiten van samenwerkingspartners. Hierin worden zij actief begeleid. Tevens zijn zij op de hoogte dat de uitbetaling via St. Kolorido geschied volgens de afspraken.

Afspraken

 • St. Kolorido gaat een overeenkomst aan met (potentiële)samenwerkingspartners Hierin wordt de beschikbare vergoeding vastgesteld en afspraken gemaakt omtrent uitbetaling;
 • De uitgezonden vrijwilligers declareren maandelijks hun gewerkte uren bij Stichting Kolorido;
 • De vrijwilligers dragen een (polo) t-shirt tijdens alle activiteiten die St. Kolorido promoot;
 • Wenselijk is dat St. Kolorido op promotiematerialen benoemd wordt inclusief logo;
 • St. Kolorido zorgt zelf voor vervanging bij afwezigheid van de vrijwilliger. Indien dit niet mogelijk is zal de tegenpartij tijdig geïnformeerd worden;
 • In overleg kunnen benodigde materialen door St. Kolorido geleverd worden

Contact

vrijwilliger@kolorido.nl

 • Partners

  Bryan Parmo
 • Sponsors

  BGE
 • Vacatures

  Stagiares gezocht! Wil jij de uitdaging aan om de kersverse Stichting Kolorido meer leven in te blazen! Zie jij het wel zitten om te werken met en voor multiculturele groepen in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!